(X=Y) Art & Design Magazine

Over ons

Wie zijn wij?

(X=Y) is een exclusieve webshop specifiek gericht op hedendaagse kunst, design en literatuur. Ons motto, ‘Alles is kunst’, geldt voor alle producten in onze shop. We hebben een hoge standaard bij de artikelen die we aanbieden en vinden dat de ambacht duidelijk aanwezig moet zijn. Daarbij vinden we dat kunst niet duur hoeft te zijn.

Ons online magazine gaat over de wereld van de kunst, literatuur, design en technologie (waar kunst en technologie/wetenschap elkaar raken). Kunstenaars waar we artikelen over schrijven, komen ook terug in onze shop.

Naamgeving

De naam (X=Y) komt voort uit de filosofische theorie van de Identiteit Van Het Niet Onderscheidbare van de filosoof Leibniz.

Deze 17e eeuwse denker claimt dat geen enkele entiteit exact dezelfde eigenschappen kan hebben als een andere soortgelijke entiteit, hoeveel ze ook op elkaar lijken; een sneeuwvlok zal nooit honderd procent gelijk zijn aan een andere sneeuwvlok.

Hij is van mening dat er in de wereld geen absolute gelijkheid voorkomt en dat dus ook volkomen exactheid in het meten of het construeren onbereikbaar is.

Omdat wij X gelijk stellen aan Y geven we aan dat we open staan voor het onmogelijke en met een open blik de wereld in kijken.