(X=Y) Art & Design Magazine

F.A.Q.

Browse F.A.Q. Topics

1. Wie zijn jullie?

  • Wij zijn een organisatie die het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk kunstenaars en designers een plek in de spotlight moeten hebben. We doen dit door middel van een online shop en een online magazine.

2. Wat doen jullie?

  • Wij selecteren interessante kunstenaars of designers uit die wij een podium willen geven in onze shop. Dit kunnen net afgestudeerde kunstenaars of designers zijn, maar ook meer gevestigde. Wij vinden het belangrijk dat kunst een publiek krijgt en dat dat publiek de mogelijkheid heeft om dit, voor een schappelijke prijs, aan te schaffen.

3. Waarom doen jullie dat?

  • Iedereen heeft het recht om kunst boven zijn bank te hebben die mooi is. We vinden het belangrijk dat je iets speciaal bij ons koopt. Iets exclusiefs, wat veel andere mensen niet hebben. En daarbij willen we je kennis laten maken met kunst die je wellicht nooit tegen zou komen. Kunst die misschien niet altijd compleet toegankelijk is, maar dat hoeft toch niet te deren? Juist daar kun je opeens stuiten op iets dat je mooi vind, waarvan je niet wist dat je dat mooi vond. Zie het als een zoektocht met aangename verrassingen. Zo staan wij ook in het leven: wij zijn altijd op zoek naar schoonheid.

4. Hoe doen jullie dat?

  • We gaan op zoek naar kunstenaars of designers die ons aanspreken. Dit kan door veel online te surfen, maar ook door de hort op te gaan en het bezoeken van eindexamenexposities van kunstacademies, kunstbeurzen of galerie-evenementen. We zijn dus altijd op zoek naar nieuwe en mooie werken om te kunnen aanbieden op onze site. Daarbij staan we logischerwijs ook er voor open als kunstenaars zich aanmelden. Graag zelfs! Hoe meer zielen, des te beter.

5. Waarom betaalbare kunst?

  • Omdat we het belangrijk vinden dat kunst toegankelijk is. En daarbij dat het niet duur hoeft te zijn. Daarom hebben we de regel ingevoerd dat we kunst verkopen dat niet duurder is dan duizend euro.

6. Hoe bemiddelen jullie dan?

  • Wij hebben geen werk in ons bezit. Wij zijn alleen een doorgeefluik. Dus wanneer je een kunstwerk bij ons bestelt sturen wij die opdracht meteen door naar de kunstenaar en deze zal het werk dan naar jou sturen. In hoge uitzondering kan het voorkomen dat een kunstwerk niet meer in het bezit is van de kunstenaar en kunnen we het niet meer leveren. Dat kan soms gebeuren. Dit willen we zoveel mogelijk uitsluiten natuurlijk en als dit voorkomt zullen we logischerwijs voor een passend werk daarvoor in de plaats zorgen. Restitutie is natuurlijk ook mogelijk.

7. Wat is de levertijd?

  • Dat verschilt per item. Maar omdat het om exclusieve producten gaat moet je er rekening mee houden dat het iets langer kan duren dan bij een gemiddelde online shop. We willen dat het allemaal goed geregeld is voordat het opgestuurd wordt. Ga van een gemiddelde uit van twee weken (soms sneller en soms wat langer). Maar achteraf ben je logischerwijs een tevreden klant met een mooi en exclusief kunstobject die je toe kunt voegen aan je collectie.