(X=Y) Art & Design Magazine

Bio: kunstschilder Peter de Boer

peterdeboer_gecontroleerde-00

Peter de Boer is een kunstschilder die geïnspireerd is door de Neo-Romantiek en het werk van filosoof Slavoj Zizek. Zijn schilderijen uiten een verlangen naar het terugkeren van simpliciteit en natuur: hij is voorstander van duurzaam leven, organische producten en fair trade, maar op hetzelfde moment erkent en accepteert hij de gecultiveerde moderne omgevingen.

De schilderijen van De Boer presenteren een sereen en droomachtig landschap gevuld met rijke details en flinters van licht. Terugkerende elementen in zijn werk zijn tenten, hutten, caravans en boomhuizen; deze plekken kunnen geassocieerd worden met veiligheid en overleving, maar op hetzelfde moment waarborgen ze een gevoel van kinderlijk avontuur, nieuwsgierigheid en onderzoek. Dezelfde veelzijdigheid kan gevonden worden in terugkerende thema’s in zijn werk: de ijsberen, op hetzelfde moment vertroetelend en gevaarlijk; en de surf scenes, die voor sport en speelsheid staan, maar ook een verhoogd bewustzijn voor de natuur.

De Boer werkt met ei-tempera die hij zelf produceert. Als een werk afgerond is doet hij transparante lagen tempera op het canvas. De combinatie van deze laagvorming en het gebruik van olieverf creëert een diepte in het kunstwerk zodat degene die het bekijkt het als het ware kan betreden.

atelierpeterdeboer.nl
galerieposthuys.nl

Bekijk het werk van Peter in onze shop.