(X=Y) Art & Design Magazine

Art Rotterdam 2017 beeldverslag

De kunstkaravaan van Art Rotterdam was deze week weer neergestreken in de oude Van Nelle fabriek. Dit terugkerende evenement trekt elk jaar een grote hoeveelheid bezoekers en dat was dit jaar wederom het geval. Het was schuifelen voor een vluchtige blik op de kunst, zweten tussen de lichaamskacheltjes van de medebezoekers en pijn in de voeten bij de uitgestrektheid van de hallen.
Ja, wie kunst wil kijken moet soms een tikkeltje afzien. Maar dat vinden we niet erg. We hebben weer een paar pareltjes gevonden en willen jullie er niet van onthouden.

In deze installatie van Ottenhof wordt er een video getoond waarin een setting van een talkshow decor is te zien. Er is een interviewer en een geïnterviewde, geliefden, die met elkaar via de teleprompter converseren. Hun tekst bestaat geheel uit citaten van recente debatten tussen presidentiële kandidaten, reality shows en soaps. Ottenhof ziet de grenzen tussen realiteit en fictie blijkbaar vervagen. Geef haar eens ongelijk.

Vording maakt gebruik van vergeten nieuwsartikelen en maakt er collages van. Vrijwel in al de artikelen die hij vindt zit er een facet van controleverlies. Met zwart potlood bewerkt hij de artikelen op zo’n manier dat de door hem geselecteerde tekst zichtbaar blijft.

Comicbooks waarbij de Twin Towers ofwel New York op het punt staat aangevallen te worden of wordt aangevallen. Als je naar de jaartallen kijkt, zouden ze bijna profetisch kunnen zijn.