(X=Y) Art & Design Magazine

Verslag Dutch Design Week 2016

In Eindhoven is het jaarlijkse terugkerende festival rond design echt een happening geworden. Elk jaar wordt het drukker en is er meer te zien. Om alles in één dag te proppen is dan ook een onmogelijkheid en eigenlijk zou je er een hele week voor uit moeten trekken, wil je écht alles zien. Maar omdat wij van (X=Y) niet meer tijd hadden hebben we het toch in een dag moeten doen, en om eerlijk te zijn, hebben we nog heel veel kunnen bekijken. Hier onze impressie.

 

@ Maarten Baars Makes Time

Ons startpunt was de Maarten Baars Makes Time expositie. Deze bekende naam in de designwereld had een zeer interessante expo samengesteld rond het thema Tijd. In een mix van beeldende kunst, design, grafisch ontwerp en theater toonde hij een wereld van waarbij de tijd vernieuwend, absurd en repetitief is. Een uiterst geslaagde expositie met een hoog niveau van werk.

@ Kazerne Expo

Een gerenoveerde oude kazerne met ernaast een leegstand pand. Een doolhof waar het leuk is om te verdwalen en in elke kamer weer iets nieuws tegen te komen. Zoals de spiegels van Lucas en Lucas die met motion sensors uitgerust zijn en als je er langs loopt verandert van uiterlijk.

@ Eindexamenexpo Design Academy

Dit is de plek waar natuurlijk iedereen als eerste naar toe gaat. En dat is ook wel te zien. De afgestudeerde designstudenten staan als verkoopmannen hun producten te verkopen, in wat lijkt: een drukke zaterdagochtend op de markt. Schuifelen en ellebogen in je rug, maar absoluut de moeite waard.

@ TAC

 

@ Veemgebouw

Op het Strijp S terrein was bij het Veemgebouw een rij die bijna de hoek om ging. Daar moest dus iets interessant te zien zijn! En dat was absoluut het geval. Meerdere verdiepingen met o.a. architectuurprojecten, duurzaam design en beeldende kunst.